Корона вирус - Важне информације - Штаб за ВС града Зајечара

С А О П Ш Т Е Њ Е  Штаба за ванрeдне ситуације Града Зајечара

С А О П Ш Т Е Њ Е Штаба за ванрeдне ситуације Града Зајечара

С А О П Ш Т Е Њ Е

са седнице Штаба за ванредне ситуације Града Зајечара одржане 05.05.2020.године.

Градски штаб за ванредне ситуације града Зајечара оценио је да епидемиолошка ситуација у Зајечару из дана у дан варира али да има тенденцију смиривања.

Сходно расту броја тестираних грађана расте и преценат оних са позитивним резултатом на присуство вируса COVID 19.

Тај број је, до данас, преоцентуално значајно већи од републичког просека и износи 11,7%.

Чланови Штаба верују, упркос свему, да попуштање мера, које су, договором са највећим бројем пре свега привредних субјеката и послодаваца, одложене за неколико дана у односу на већину локалних самоуправа у Србији, та епидемиолошка слика неће бити погоршана и да ћемо ући у период „мировања“ ширења вируса у нашем граду.

Ипак, епидемиолози и пре свега стручни људи у ШВС оцењују да је свеукупна ситуација у Зајечару и даље несигурна и да ризик од обољевања постоји, те да је, због тога, неопходна пуна припрема свих прописаних мера заштите, уз обавезно поштовање препорука лекара и надлежних државних органа.

Штаб је оценио да се припреме за даље ублажавање мера морају пажљиво спровести и обезбедити пуна припрема свих законских одредби.

С обзиром да се од понедељка обнавља јавни превоз у међуградском саобраћају, а да ће од 8.маја почети да саобраћа и градски превоз радно ангажованих лица у Зајечару, наложено је, као додатна контролна мера, теститање свих возача и лица ангажованих на контроли превоза на присуство вируса COVID-19.

Посебна пажња посвећена је и чињеници да у понедељак, 11.маја, почињу да раде кафићи и други угоститељски објекти, те је дат налог свим инспекцијским службама и комуналној милицији да на терену стриктно контролишу примену свих прописаних превентивних мера од утицаја на безбедност и здравље запослених и кориника услуга, објављених на званичном сајту Града Зајечара, који су обавезујући за сва правна лица и предузетнике, пружаоце услуга.

Штаб још једном подсећа све грађане Зајечара да будуће мере и излазак из епидемије зависи искључиво од нас и нашег понашања и да борба против вируса COVID -19 није завршена укидањем ванредног стања или временског ограничења кретања.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

КОМАНДАНТ ШТАБА

Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.