Вести

COVID-19: Најновији извештај Завода за јавно здравље

COVID-19: Најновији извештај Завода за јавно здравље "Тимок" у Зајечару

Штаб за ванредне ситуације издаје саопштење поводом најновијег извештаја Завода за јавно здравље "Тимок" у Зајечару.

-У број од 43 ушла су и два контролна, позитивна теста, те је прави број, у овом тренутку, позитивних на вирус covid-19 на територији града (са селима) 41.
Пошто је јутрос пут Института “Батут” послато још 17 узорака, тестираних грађана Зајечар, укупан број тестираних, за које се резултат чека, је 133. Молимо Вас да носите заштитну опрему и поштујете социјалну дистанцу од 2 метра, рекао је Бошко Ничић, командант Штаба за ванредне ситуације у Зајечару.

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара

Командат Штаба Бошко Ничић

У наставку је извештај Завода за јавно здравље "Тимок" Зајечар на данашњи дан, 23.04.2020.године

Извештај везан за ток пандемије изазване COVID-ом 19 на територији општине Зајечар на дан 23.04.2020. године

На територији општине Зајечар, од почетка пандемије Корона вируса до 22.04.2020.године, урађено је 375 теста на COVID-19. Резултат је завршен 259 за теста. За 116 узорак резултати тестирања нису завршени. Код 43 теста резултат је позитиван. Имамо 216 негативних тестова на COVID-19.

У укупном броју тестова је 20 контролних тестова. Од укупног броја контролних резултати тестова завршени су за 17 узорака, два контролна теста су позитивна а 15 контролних тестова су негативни.

Према апликацији за праћење covida-19, коју је успоставио РФЗО, код 17 лица из наше општине, која су пребачена у здравствене установе у Нишу, као позитивна на covid-19, рађено је 20 контролних тестова од којих је 2 теста позитивно, а 18 теста су негативна.

Лица стављена под здравствени надзор (путници у међународном саобраћају) у ЗЈЗ „Тимок“ Зајечар из општине Зајечар – 399.

Лица стављена под здравствени надзор ( контакти са потврђеним случајем) у ЗЈЗ „Тимок“ Зајечар из општине Зајечар – 136.

Немамо податке о преминулим особама.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.