Корона вирус - Важне информације - Штаб за ВС града Зајечара

САОПШТЕЊЕ ШВС ГРАДА ЗАЈЕЧАРА - ЈОШ 12 ГРАЂАНА ПОЗИТИВНО НА КОРОНАВИРУС

САОПШТЕЊЕ ШВС ГРАДА ЗАЈЕЧАРА - ЈОШ 12 ГРАЂАНА ПОЗИТИВНО НА КОРОНАВИРУС

На основу најновијих 79 обрађених узорака (узетих 16.04. (1) и 20.04. (78) у Зајечару има 12 нових потврђених грађана позитивних на присуство вируса Covid-19.

Ради се о очигледном примеру локалне трансмисије истог.
У укупном броју град Зајечар, по евиденцији ЗЗЈЗ “Тимок”, сада има 41 инфицираног коронавирусом.

У наредних 48 сати очекују се резултати за 129 узорака узетих, са подручја локалне трансмисије, 21.04. и 2 узорка узета 22.04. са истог овог подручја.

О пристиглим резултатима благовремено ћемо Вас обавештавати.

Надлежне службе ЗЗЈЗ и санитарне инспекције раде на утврђивању контаката новоинфицираних лица и одређивања обавезног карантина и санитарног надзора истих.

Још једном СКРЕЋЕМО ПАЖЊУ и УПОЗОРАВАМО ГРАЂАНЕ да поштују прописане мере и схвате да опасност није прошла и да на крају, данима изузетно добру епидемиолошку ситуацију у граду, на трену, СВОЈИМ ПОНАШАЊЕМ, можемо претворити у буквалну катастрофу а свој град у ново жариште епидемије !

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Командант Штаба
Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.