Вести

Извештај везан за ток пандемије изазване COVID-ом 19 на територији града Зајечара

Извештај везан за ток пандемије изазване COVID-ом 19 на територији града Зајечара

Најновији резултати на основу укупно 176 обављена теста показују да нема новооткривених случајева инфекције вирусом covid-19 у Зајечару, јер је повећање цифре “позитивних” заправо у позитивном другом тесту, код оних лица који су већ регистровани са присуством корона вируса.

Чекају се резултати 181 новопослатих узорака у претходна два дана.

Незнатно је повећан број лица стављених под здравствени надзор у оба критеријума која се примењују.

У наставку је извештај Завода за јавно здравље "Тимок" Зајечар на данашњи дан, 22.04.2020.године

Извештај везан за ток пандемије изазване COVID-ом 19 на територији општине Зајечар на дан 22.04.2020. године

На територији општине Зајечар, од почетка пандемије Корона вируса до 21.04.2020.године, урађено је 357 теста на COVID-19. Резултат је завршен за 176 теста. За 181 узорак резултати тестирања нису завршени.Код 31 теста резултат је позитиван. Имамо 145 негативних тестова на COVID-19.

У укупном броју тестова је 19 контролних тестова. Од укупног броја контролних резултати тестова завршени су за 17 узорака, два контролна теста су позитивна а 15 контролних тестова су негативни.

Према апликацији за праћење covid-19, коју је успоставио РФЗО, код 17 лица из наше општине, која су пребчена у здравствене установе у Нишу, као позитивна на covid-19, рађено је 20 контролних тестова од којих је 2 теста позитивно а 18 теста су негативна.

Лица стављена под здравствени надзор (путници у међународном саобраћају) у ЗЈЗ „Тимок“ Зајечар из општине Зајечар – 394.

Лица стављена под здравствени надзор ( контакти са потврђеним случајем) у ЗЈЗ „Тимок“ Зајечар из општине Зајечар – 131.

Нема података о преминулим особама.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.