Вести

Састанак у Градској управи: Воће и поврће зајечарских пољопривредних произвођача ускоро у локалним трговинама

Састанак у Градској управи: Воће и поврће зајечарских пољопривредних произвођача ускоро у локалним трговинама

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара, Регионална привредна комора Зајечар и ПССС “Агрознање“ Зајечар организовали су јуче у великој сали Скупштине града заједнички састанак у циљу олакшавања регистрованим пољопривредним произвођачима да пласирају своје производе на локалном тржишту, с обзиром на ситуацију изазвану ширењем заразе корона вирусом.

Циљ састанка је био да се повежу локалне трговине и произвођачи хране.

На састанку се могло чути да се у ситуацији када је на основу Одлуке Владе Републике Србије и Кризног штаба за ванредне ситуације града Зајечара затворена зелена пијаца, локални пољопривредни произвођачи суочавају са ограниченим могућностима за пласман својих производа.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде подржало је овакву иницијативу у повезивању пољопривредника и трговина које би за резултат имало олакшани пласман пољопривредних производа и боље снабдевање грађана у условима ванредног стања.

Поменутом скупу присуствовали су представници града Зајечара, РПК Зајечар, ПССС Зајечар, трговине "Текијанка", "Бели Дрен", "Звезда", "Николас" и "Даратела" и седам произвођача воћа и поврћа из Грљана, Великог Извора и Зајечара.

Разговарало се о врстама поврћа и воћа које могу бити у понуди у нашим трговинама. Наши произвођачи моћи ће ускоро локалном тржишту да понуде свеже производе и то: купус, краставац, парадајз, паприку, карфиол, шаргарепу, млад кромпир и сезонско воће. Број учесника састанка био је лимитиран из предострожности.

Све детаље и услове откупа уредиће заинтересоване стране међусобном комуникаацијом.

На састанку је договорено да сви заинтересовани трговци могу своје податке оставити РПК Зајечар, док пољопривредни произвођачи могу то учинити у ПССС „Агрознање“.

Потребне информације могу се добити у канцеларији за пољопривреду града Зајечара (444-600), РПК Зајечар (421-901) и ПССС „Агрознање“ Зајечар (436-865; 064/30 37 374;).

Једном недељно РПК Зајечар и ПССС„Агрознање“ размењиваће податке у циљу бољег повезивања обе стране.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.