Вести

Данас у Зајечару креће запрашивање помоћу “атомизера” на тракторима! Следите упутства!

Данас у Зајечару креће запрашивање помоћу “атомизера” на тракторима! Следите упутства!

Данас, 2.априла почиње запрашивање и дезинфекција града Зајечара, средствима натријум –хипохлорид, помоћу “атомизера” инсталираних на тракторима.

Данас ће се (са два трактора) у временском периоду (од 17,00 -00,00) дезинфиковати СЛЕДЕЋЕ ЛОКАЦИЈЕ:

1.Насеље Шљиварски пут, Пазариште, Оскоруша, Гњилак, Вањин јаз, Подлив

2. Котлујевац од старог Звезданског пута, улиц Станоја Гачића (са леве и десне стране), улица Црвене армије (са леве и десне стране) до улице Авноја, закључно са улицом код острвцета (дрвени мост на Поповој плажи), а детаљни списак улица се налази на интерактивној мапи коју можете преузети испод текста.

У време запрашивања (од 17,00-00,00), грађани Зајечара су дужни да напустите своја дворишта и да се удаље, док се запрашивање обавља, да не би директно удисали ово средство.

Помоћ у механизацији, опреми и оператерима дала је фирма “Делта аграр”.

Дезинфекција ће се вршити више дана (док се читав град и настањена села потпуно не дезинфикују) за шта је, за сада, обезбеђено дезинфицијената за 200.000 литара.

Такође, део дезинфекционог средства биће подељен председницима /управницима стамбених зграда ради постављања дезинфекционих баријера на улазима у исте.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 25
  мај
  ЕНЕРГЕТСКА САНАЦИЈА: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА ГРАЂАНИМА ЗАЈЕЧАРА

  У великој сали Скупштине града Зајечара данас је уприличено потписивање уговора са грађанима који су на конкурсу за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова, остварили право на субвенционисана средства.

  Више
 • 22
  мај
  У Зајечару и ове године "Михољски сусрети села"

  У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

  Више
 • 22
  мај
  ЗАЈЕЧАР И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРОГРАМУ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ПОРОДИЧНИХ КУЋА И СТАНОВА

  Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

  Више
 • 16
  мај
  Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

  Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.