Вести

Одржана 36. седница Скупштине града Зајечара -Одборници показали одговорност

Одржана 36. седница Скупштине града Зајечара -Одборници показали одговорност

Скупштина града Зајечара је дана 16.03.2020. године, у строго контролисаним условима а у складу са Мерама на основу Одлуке о увођењу ванредног стања које је донела Влада Републике Србије, одржала своју 36. седницу.

Седница је одржана у складу са одредбама Пословника о раду Скупштине, а сазвана је пре седам дана, 09.03.2020 године.

На предлог председника Скупштине града Зајечара Стефана Занкова, онако како то предвиђа Пословник о раду, донета је одлука да се седница одржи без присуства јавности само из техничких разлога који се тичу ограничења броја људи у затвореном простору на 50, које је прописала Влада Републике Србије имајући у виду број одборника у Скупштини града.

Сви предложени акти који су били на дневном реду су усвојени, који су пре тога прошли редовну процедуру. Били су доступни целокупној јавности на интернет презентацији Скупштине града Зајечара.

Градско веће града Зајечара и надлежна радна тела детаљно су разматрали ове акте у фази нацрта и предлога и у присуству представника средстава јавног информисања, па је и на тај начин јавност била упозната са актима о којима су се на крају изјашњавали одборници, а који су донети у циљу несметаног функционисања града Зајечара и градских служби што је од посебне важности у овој ситуацији.

Обавеза одборника Скупштине града Зајечара је да истовремено први покажу одговорност и сачувају њено достојанство и да први пошаљу поруку грађанима да је примена мера заштите не само нормална, већ и неопходна у борби коју држава и друштво воде са овом великом пошасти.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.