Вести

Oдржана 131.седница Градског већа у Зајечару

Oдржана 131.седница Градског већа у Зајечару

Oдржана је 131. седница Градског већа у Зајечару.

На седници је усвојен је Нацрт Одлуке којим се Санела Ракићевић из Зајечара разрешава функције ликвидационог управника Установе за спорт „Зајечар“, а на ту функцију именује Иван Ристић, струковни менаџер из Зајечара. Већници су усвојили и допуну Одлуке о оснивању Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и наџор „Урбанизам и изградња“ Зајечар за 2020. годину и дали сагласност на измене програма пословања овог предузећа за текућу годину.

Такође, дата је сагласности на измене Плана и програма пословања Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар“ и ЈКП „Зајечарпаркинг“ за 2020. годину и усвојен Предлог Решења о образовању Комисије за категоризацију угоститељских објеката за смештај на територији града Зајечара.

Већници су усвојили нацрт Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за Зајечар.

Весна Станковић, градски већник за пољопривреду је рекла да је ове године буџетом планирано 19 милиона динара за спровођење спровођење програма мера и унапређење пољопривреде на територији града Зајечара.

-Од 19 милиона, колико је планирано буџетом, 17 милиона се односи на мере руралног развоја, односно са тих 17 милиона планирано је да се побољша техничко-технолошка опремљеност пољопривредних газдинстава и ове мере се односе на физичку имовину пољопривредних газдинстава и односе се на субвенцију физичким лицима. Ове године је проширена листа прихватљивих инвестиција када је о механизацији реч. Приоритет је механизација која се примењује у воћарству, али ће средства бити одобрена и за механизацију за сточаре, односно и за примарну и за допунску обраду земљишта, рекла је Станковић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.