Вести

Председник Скупштине града Зајечара донео Одлуку о расписивању избора за чланове Савета месне заједнице Вратарница

Председник Скупштине града Зајечара донео Одлуку о расписивању избора за чланове Савета месне заједнице Вратарница

На основу овлашћења из Закона о локалној самоуправи, Статута града Зајечара и Одлуке о месним заједницама, председник Скупштине града Зајечара Стефан Занков донео је Одлуку о расписивању избора за чланове Савета месне заједнице Вратарница.

Овоме је претходила Одлука Скупштине града Зајечара о распуштању Савета месне заједнице Вратарница и именовању повереника од 13. фебруара 2020. године.

Избори за чланове Савета месне заједнице Вратарница ће бити одржани 12. априла 2020. године, а изборне радње почињу да теку 16. марта 2020. године, када почињу све процедуралне радње за кандидовање и учешће на овим изборима. Изборе спроводи Комисија за спровођење избора за чланове савета месних заједница и бирачки одбор, који ће одредити Комисија.

Позивају се мештани Месне заједнице Вратарница да се у што већем броју кандидују за чланове Савета на овим изборима, а сви мештани да узму активно учешће у изборном процесу, да на изборе изађу и изаберу оне представнике за које сматрају да ће на најбољи начин заступати њихове интересе као и интересе целе Месне заједнице.

Ови избори су важни зато што је савет месне заједнице први ниво комуникације грађана са органима који треба да решавају њихове захтеве и проблеме у систему локалне самоуправе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.