Вести

Премијера представе

Премијера представе "Идемо у лов" у зајечарском позоришту

У Народном позоришту Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ одржана је прес-конференција поводом премијере представе „Идемо у лов “ Жоржа Фејдоа у адаптацији и режији Спасоја Ж. Миловановића.

„Представа се на универзалан начин бави мушко-женским односима, толико да може да се постави и код нас и на другој страни планете и свуда ће бити актуелна“, истакао је на прес-конференцији Милош Ђуричић, уметнички руководилац зајечарског театра.

„Овај водвиљски жанр има своја правила, али смо радом са редитељем Спасојем Ж. Миловановићем направили микс жанрова тако да ће представа бити лака у форми али не и у садржају. Оригиналан текст је доста адаптиран од стране редитеља и на комичан начин ће забавити публику.Мислимо да ће публика уживати у представи каква није скоро виђена у Зајечару с обзиром на аутентичност коју је Спасоје Ж. Миловановић донео и инкорпорирао у оно што су глумци нашег позоришта извели до краја“, истакао је Милош Ђуричић.

„Представа је ведра и весела и карактеришу је богата сценографија и богати костими које потписује Милица Бајић Ђуров. Мислим да је таква представа потребна нашем репертоару поготово зато што у њој учествује готово цео позоришни ансамбл и надамо се да ћемо са њом ићи на гостовања и да ћемо моћи да се похвалимо“, истакао је Ђуричић и додао да је у питању прва вечерња представа када ће готово сви глумци заједно бити на сцени.

Играју: Вујадин Милошевић, Ана Бретшнајдер, Милош Ђуричић, Јелена Рајић, Габријел Бећаревић, Предраг Грбић, Сања Недељковић, Бранислав Мијатовић и Милош Танасковић.

Премијера представе "Идемо у лов “ биће изведена у зајечарском позоришту у среду 4.марта од 20.00 сати. Цена улазнице је само 250 динара.

Најављена су и два концерта поводом Дана жена. Легендарна нишка група „Лутајућа срца“ одржаће концерт под називом „Дамама на дар“ 5. марта од 20.00 сати ,уз симболичну цену улазнице од 100 динара. Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ одржаће концерт 10. марта под називом „Љубави, нека буде воља твоја“. Почетак је такође у 20.00 сати, а улаз ће бити бесплатан, уз карте које ће се преузимати на благајни позоришта.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.