Вести

  Радни састанак у амбасади Републике Француске: Договор око бројних питања

Радни састанак у амбасади Републике Француске: Договор око бројних питања

Данас је у Београду, у амбасади Републике Француске, пријем и радни ручак уприличио Њ.Е. Амбасадор Француске у Србији Жан-Луј Фалкони за градоначелника Зајечара Бошка Ничића и сараднике, а коме је присуствовао и државни секретар Министарства за рад, борачка и социјална питања господин Ненад Нерић.

Главне теме састанка биле су везане за договоре око заједничке изградње споменика генералима Зуино Гамбети и Николи Цоловићу, братимљењу Зајечара и једног од градова у Француској и довођења француских инвеститора у посету Зајечару, како би се упознали са погодностима улагања у овом делу Србије.

У врло пријатном тону, у којем је разговор и радни ручак протекао, амбасадор Фалкони се захвалио градоначелнику Зајечара и његовим сарадницима на изузетном пријему у Зајечару, приликом посете нашем граду у октобру прошле године, и обећао да ће се потрудити да што пре поново посети наш град. Са својим сарадницима и представницима Француског културног центра у Србији, који су састанку присуствовали, Њ.Е. амбасадор је обећао брзо делегирање представника Француске у Одбор за изградњу споменика двојици генерала, ослободиоца Зајечара у Великом рату.

Са своје стране градоначелник Ничић је посебно истакао значај што скорије организације доласка привредне делегације, потенцијалних улагача из Француске, и да и град Зајечар и читава Тимочка крајина спремно дочекују сваку врсту инвестиционог улагања. Као најзначајније инвестиције, у овом тренутку, Ничић је нагласио улагања у туристичке потенцијале (бањске и хотелске), инфраструктурне и грађевинске фирме (посебно нискоградњу), те енергетику (посебно обновљиве изворе енергије) и пољопривреду.

Државни секретар Министарства за рад, борачка и социјална питања, господин Ненад Нерић, рекао је да ће министарство и Влада Републике Србије радо подржати сваку овакву активност каква је успостављена између града Зајечара и амбасаде Француске у Србији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.