Вести

Састанак у Градској управи: Дуално образовање неминовност услед доласка производних компанија

Састанак у Градској управи: Дуално образовање неминовност услед доласка производних компанија

На управо завршеном састанку у салону Градске управе у Зајечару, којем су поред градоначелника Зајечара Бошка Ничића присуствовали и помоћница министра просвете за дуално образовање др Габријела Грујић, Никола Стокић, HR директор компаније „Аптив“, саветница за дуално образовање у РПК Зајечар Татјана Рачић и директори свих зајечарских средњих школа, договорена је динамика и кораци за успостављање дуалног образовања у све четири, а посебно у Техничкој и Економској средњој школи.

Услед доласка нових, великих производних комапнија, трговинских и угоститељских ланаца и најаве улагања у туристичке капацитете, овај вид образовања намеће се као неминовност, закључак је састанка.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је на овом састанку, који је уприличен на његову иницијативу, још једном подвукао значај доласка великих компанија и потребу прилагођавања и образовних капацитета њиховим потребама и интересима.

Договорено је да се у што краћем року организује још оваквих и сличних састанака, како би се пратио темпо реализације договорених пројеката.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 15
  дец
  Трибина о дуалном образовању

  О „Перспективи дуалног образовања у Тимочкој крајини“ данас су на трибини у Зајечару говориле: Габријела Грујић, саветник министра просвете, науке и технолошког развоја за дуално образовање и Мирјана Kовачевић, директор Центра за едукацију ПKС.

  Више
 • 19
  окт
  Свечано обележен Дан ослобођења Зајечара у Првом светском рату

  Након пријема положени су венци на спомен обележју страдалим јунацима француско-мароканских јединица на “Француском гробљу” у Зајечару и на споменик јунацима из балканских и Првог светског рата на зајечарском Скверу.

  Више
 • 16
  окт
  НАГЛИ СКОК ЗАРАЖЕНИХ У ЗАЈЕЧАРУ: Осам новозаражених!

  На основу 29 обрађених узорака имамо осам (8) covid-19 позитивних суграђана. Од овог броја шест (6) особа је мушког и две (2) особе женског пола, старости између 29 и 75 година.

  Више
 • 15
  окт
  Зајечар: 29. Фестивал „Дани Зорана Радмиловића“ почиње сутра

  Фестивал званично отвара градоначелник Зајечара Бошко Ничић, а на свечаности отварања учествоваће и познати југословенски глумац Енвер Петровци, који ће одржати беседу о Радмиловићу, као и редитељ Небојша Брадић.

  Више
 • 13
  окт
  Зајечар: Одржана 143. седница Градског већа

  На седници већа је усвојен и Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара (у селу Звездан), као и на Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара ( у селу Велики Извор).

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.