Вести

Састанак у Градској управи: Дуално образовање неминовност услед доласка производних компанија

Састанак у Градској управи: Дуално образовање неминовност услед доласка производних компанија

На управо завршеном састанку у салону Градске управе у Зајечару, којем су поред градоначелника Зајечара Бошка Ничића присуствовали и помоћница министра просвете за дуално образовање др Габријела Грујић, Никола Стокић, HR директор компаније „Аптив“, саветница за дуално образовање у РПК Зајечар Татјана Рачић и директори свих зајечарских средњих школа, договорена је динамика и кораци за успостављање дуалног образовања у све четири, а посебно у Техничкој и Економској средњој школи.

Услед доласка нових, великих производних комапнија, трговинских и угоститељских ланаца и најаве улагања у туристичке капацитете, овај вид образовања намеће се као неминовност, закључак је састанка.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је на овом састанку, који је уприличен на његову иницијативу, још једном подвукао значај доласка великих компанија и потребу прилагођавања и образовних капацитета њиховим потребама и интересима.

Договорено је да се у што краћем року организује још оваквих и сличних састанака, како би се пратио темпо реализације договорених пројеката.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.