Вести

Зајечарско позориште прославило 73. рођендан

Зајечарско позориште прославило 73. рођендан

У препуној сали Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“изведена је представа „Блискост“ коју је публика наградила громогласним аплаузом. Овај комад Патрика Марбера у режији Снежане Удицки наше позориште поклонило је гледаоцима поводом прославе 73. године од извођења прве представе зајечарског театра.

Наиме , 2. фебруара 1947.године одиграна је прва премијера под насловом „Жита цветају“ по тексту Јулија Мокрова, чиме је започео професионални позоришни живот Зајечара.

У предходној години имали смо шест премијера представа које су освојиле некоилико награда на фестивалима, организовали смо више добро познатих фестивала и угостили нека од најеминентнијих позоришта државе, региона и света, а били смо организатори и бројних манифестација из области културе.

О јубиларним наградама које су наше колеге и колегинице заслужиле у предходној години говорићемо већ 11.фебруара, када је од 20:00 сати на програму премијера представе „Идем у лов“ Жоржа Фејдоа, у режији Милоша Радаковића.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.