Вести

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације града Зајечара

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације града Зајечара

Данас, 22.01.2020. године у великој сали Градске управе одржана је редовна седница Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, којом је председавала заменица команданта Штаба, заменица градоначелника, Марина Милић.

После утврђивања кворума прешло се на рад у вези 1. тачке дневног реда, актуелне проблематике појаве, регистровања и проглашења општине Кладово зараженим (инфицираним) подручјем од заразне болести афричка куга свиња код дивљих свиња, од стране Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде, Управе за ветерину Београд.

Заменица команданта Штаба за ванредне ситуације града Зајечара Марина Милић је рекла да на територији града Зајечара не постоји забележен случај појаве ове болести и да је Штаб дужан да предузме све превентивне мере у случају евентуалне појаве афричке куге свиња.

После конструктивне расправе учесника, чланова Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, донет је Закључак о одређивању парцела за евентуални укоп свиња изложених афричкој куги свиња, као и Закључак о ангажовању људи који ће у случају појаве афричке куге свиња на територији града Зајечара, бити ангажовани око физичких радова на извођењу и преношењу животиња из штала и дворишта.

Чланови штаба су једногласно донели и Закључак о ангажовању Јавно комуналних предузећа у случају појаве АКС и Закључак о формирању Стручно – оперативног тима који ће бити у сталном контакту са Управом за ветерину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.