Вести

Најрадоснији хришћански празник у Зајечару

Најрадоснији хришћански празник у Зајечару

Вечерњом службом у Саборној цркви, великом градском литијиом и налагањем бадњака у центру града, у Зајечару је свечано и у складу са обичајима православља обележен најрадоснији хришћански празник, Рођење Исуса Христа, Божић.

Божићна литургија у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару почела је у 8.30 сати.

Поводом великог хришћанског празника у свим храмовима Српске православне цркве у земљи и расејању на Божић се служи литургија светог Јована Златоустог.

Уочи Божића, у храмовима су одржана бдења, а у портама и на градским трговима наложени бадњаци, чиме се најављљује рођење Спаситеља, чији се долазак на свет слави као почетак новог времена.

По завршетку литургије обављено је ломљење божићне чеснице коју је и ове године обезбедила компанија Текијанка, која је најмлађим Зајечарцима даривала и златник.

По први пут ове године, у Зајечару поред Саборног храма рођења пресвете Богородице улица Тимочке буне, од улице Николе Пашиће до Светозара Марковића отворена је „Улица божићне радости“.

Велики број грађана прошетао је „Улицом Божићне радости“, где је било око двадесетак излагача.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.