Вести

Програм обележавања Бадњег дана, вечери и Божића у Зајечару - По први пут

Програм обележавања Бадњег дана, вечери и Божића у Зајечару - По први пут "Улица Божићне радости"

У Зајечару ће традиционално бити обележен Бадњи дан, Бадње вече и најрадоснији хришћански празник -Божић.

Свештенство Епархије тимочке и градоначелник Зајечара Бошко Ничић традиционално ће на Бадње јутро, 6.јануара, сећи бадњаке.

У понедељак, на Бадњи дан, од 8.00 сати биће служена Света литургија, празнично бденије у Саборном храму почиње у 17 сати, док ће од 18.00 сати бити организована Свечана литија и налагање бадњака.

У уторак, 7. јануара, на Божић, дан Христовог рођења, богослужење је заказано за 8 сати и 30 минута.

По први пут ове године, у Зајечару ће, 7. јануара на Божић, улица Тимочке буне, од улице Николе Пашиће до Светозара Марковића бити претворена у „Улицу божићне радости“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 08
  јан
  Најрадоснији хришћански празник у Зајечару

  Вечерњом службом у Саборној цркви, великом градском литијиом и налагањем бадњака у центру града, у Зајечару је свечано и у складу са обичајима православља обележен најрадоснији хришћански празник, Рођење Исуса Христа, Божић.

  Више
 • 08
  јан
  БОЖИЋ У ЗАЈЕЧАРУ

  У рану зору, свештенство Епархије тимочке и градоначелник Зајечара Бошко Ничић, традиционално су секли бадњаке у оближњим шумама и на тај начин почели обележавање Бадњег дана.

  Више
 • 25
  дец
  Честитка градоначелника Зајечара поводом католичког Божића

  У сусрет празнику Христовог ускрснућа свим суграђанима католичке вероисповести упућујем искрене честитке, уз жељу да празничне дане проведете у миру и радости, заједно са својим породицама и пријатељима.

  Више
 • 08
  јан
  Бадње јутро, вече и Божић у Зајечару

  Свештенство Епархије тимочке и градоначелник Зајечара Бошко Ничић традиционално на Бадње јутро секли су бадњаке и на тај начин почели обележавање Бадњег дана.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.