Вести

Потписан Меморандум о разумевању -Отвара се фабрика у Зајечару

Потписан Меморандум о разумевању -Отвара се фабрика у Зајечару

Данас је градоначелник Зајечара Бошко Ничић одржао конференцију за медије поводом отварања фабрике у Зајечару.

Меморандум о разумевању који предвиђа да у граду Зајечару буде отворена фабрика „Аптив“, потписан је 23. децембра 2019. године.

Меморандум су потписали у име Владе Србије министар привреде Горан Кнежевић а у име града Зајечара градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

-Долазак „Аптива“ у Зајечар је посао од националног интереса. Велику помоћ претходних месеци пружили су нам људи из Републике, па и сам председник Александар Вучић, као и људи из СИЕПЕ (посебно господин Цицмил), и људи из РАСА (Развојне агенције Србије), истакао је Ничић.

Влада Србије наложила је одређеним институцијама да одраде свој део посла. Ту мислим пре свега на Електропривреду Србије и Министарство саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре који су преузели део послова везаних са инфраструктурно опремање индустријске зоне. Град Зајечар је преузео обавезу што се тиче водоводне и канализационе мреже. Део послова смо већ одрадили, део ћемо завршити до почетка изградње фабрике, рекао је Ничић и додао:

-Изградња фабрике ће бити у индустријској зони запад код трафо-станице на путу Звездан-Зајечар, на површини од неких 6 хектара. Обука првих радника почиње у другој половини јануара 2020. године. У фабрици у завршној фази требало да буде запослено око 2000 радника. Из искуства градова у којима већ послују, „Аптив“ је врло коректна, запослени немају никаквих примедби и ово је заиста једна прекретница у привредном, па и у финансијском смислу за Град Зајечар, рекао је градоначелник.

Компанија „Аптив“ има 129 погона у читавом свету, а у 33 земље упошљава преко 140.000 радника.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.