Вести

Представа „Шашава новогодишња бајка“ одушевила малишане

Представа „Шашава новогодишња бајка“ одушевила малишане

На сцени зајечарског театра изведена је премијера представе за децу „Шашава новогодишња бајка“ коју је по тексту Спасоја Ж. Миловановића режирала Наташа Петровић. Ова маштовита прича одушевила је публику која је уживала у чудесним догодовштинама и шашавим преокретима који су се одиграли у Деда Мразовој кућици у Лапонији.

Редитељ представе Наташа Петровић истиче како се трудила да одабере што веселији и разигранији текст који би задржао дечју пажњу, као и да дијалози буду културни и васпитно утичу на малишане.

„Рад са глумцима је био феноменалан, жељни су играња и прихватили су задатак тако добро да су сви давали идеје. Радили смо даноноћно, снимали сонгове.Нисмо излазили са сцене али смо направили добар посао јер је тим био позитиван. Потрудили смо да одрадимо добру представу како бисмо деци донели радост“, каже Наташа Петровић и истиче да похвалу заслужује и комплетна техника, почев од тонца и мајстора светла до сценографа, костимографа, столара ...

Глумац Бранислав Мијатовић , који је тумачио Деда Мразовог пса Алфонса каже да је посебно задовољан што је у представу био укључен млађи део глумачког ансамбла зајечарског позоришта, јер заједно са њим глуме и Сања Недељковић и Габријел Бећаревић

„Улога Алфонса је брза и занимљива, доста физички напорна, али мислим да смо сви, па и ја постигли оно што смо желелии. Било је занимљиво и живописно радити и мислим да смо направили добар посао“, каже Мијатовић који похвале упућује и редитељки , истичући да је било дивно радити са њом.

Сања Недељковић у представи „Шашава новогодишња бајка“ тумачи злоћу Канџалаблези бу блу, која се у сусрету са Деда Мразом мења и постаје добра.

„То је улога у којој тумачим девојчицу која је јако повређена и која се претвара да је зла јер је наилазила на неразумевање околине. Било јако лепо радити са целом екипом, са обојицом колега , а посебно са редитељком Наташом Петровић“, каже Сања.

Кореограф представе је Даница Ничић, сценограф Мирко Стокић, израда костима Горица Илић, сонгови Милан Петковић и Предраг Николић, избор музике Давид Недељковић, инспицијент – суфлер Сања Митић Јеленковић организатор Јелена Цигановић, израда костима Горица Илић, гардеробер Мирјана Станојевић ,светло Драган Марковић и Емир Авдић, маска Александра Марковић, шеф сцене Бобан Симоновић, реквизитер Жељко Шоршокановић, декоратер Никола Ранђеловић , а столарски радови поверени су Миодрагу Марковићу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.