Вести

Одржана 120. седница Градског већа у Зајечару: Усвојен трећи ребаланс буџета

Одржана 120. седница Градског већа у Зајечару: Усвојен трећи ребаланс буџета

Одржана је 120. седница Градског већа у Зајечару.

Већници су једногласно усвојили Нацрт Одлуке о трећој измени и допуни буџета града Зајечара за 2019. годину.

Валентина Ђуричић, начелница Одељења за буџет и финансије је истакла да се буџет се умањује за 209 милиона и 818 хиљада динара, тако да укупно формирана средства буџета из свих извора износе 2.941.682.508,68 динара.

Већници су дали сагласност на програм пословања Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање“ за 2020. годину, као и сагласност на посебан програм коришћења субвенција из буџета града том предузећу.

Вице Лалић, в.д. директора Тимок одржавања је на седници рекао да ће 2019. годину сигурно завршити позитивно.

- За наредну годину смо планирали да побољшамо ниво услуга у свим делатностима којима се бавимо. Када је реч о посебном програму пословања, он се односи на потенцијалну потребу града за радом затвореног базена. Сав износ субвенција односи се на рад затвореног базена, а не на редовно пословање нашег предузећа, рекао је Лалић.

На седници је дата сагласност и на програм пословања и правилник рада Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и наџор „Урбанизам и изградња“ за наредну годину, као и сагласност на посебан програм коришћења средстава из буџета града Зајечара по основу субвенција том јавном предузећу.

Већници су усвојили и програм пословања за наредну годину јавних предузећа „Водовод“, „Зајечарпаркинг“, „Хигијена“, као и ЈКСП „Зајечар“ .

На седници су усвојени и нацрти решења о разрешењу и именовању чланова школских одбора основних школа „Десанка Максимовић“, „Ђура Јакшић“ и „Владислав Петковић Дис“.

Зелено светло је дато и на покретање поступка прибављања сеоских кућа са окућницом у јавну својину Града Зајечара, непосредном погодбом, као и на образовање Комисије за спровођење поступка прибављања сеоских кућа са окућницом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 28
  нов
  Одржана 118. седница Градског већа града Зајечара

  Већници су усвојили нацрт Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности по зонама за утврђивање пореза на имовину за 2020. годину, као и нацрт Одлуке о утврђивању коефицијената за непокретности по зонама и просечних цена одговарајућих непокретности

  Више
 • 22
  нов
  117. седница Градског већа: Усвојено више важних одлука

  У Зајечару је одржана 117. седница Градског већа. Већници су усвојили Нацрт Одлуке о контроли пријема и реализације донација града Зајечара као и Нацрт Одлуке о измени Одлуке о општем кућном реду у стамбеним и стамбено – пословним зградама на територији Града.

  Више
 • 19
  јун
  Oдржана 95. седница Градског већа

  У Зајечару је одржана 95. седница Градског већа, на којој су усвојени годишњи Извештај о раду и Финансијски извештај Центра за социјални рад у Зајечару, за прошлу годину.

  Више
 • 21
  мај
  Одржана 93.седница Градског већа у Зајечару

  У Зајечару је одржана 93. седница Градског већа на којој су усвојени извештаји о раду и финансијском пословању Здравствене установе Апотека „Зајечар“ за 2018. годину. Дата је сагласност и на План рада ове установе за 2019. годину.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.