Вести

Дан војних ветерана обележен у Зајечару Фото: Радио Магнум

Дан војних ветерана обележен у Зајечару

Поводом Дана војних ветерана, у склопу обележавања значајних историјских датума и неговања слободарских традиција, Команда за развој Тимочке бригаде, представници Града Зајечар, борачких организација и чланови породица погинулих припадника Војске, положили су данас венце и цвеће на Споменик палим борцима Тимочке крајине у центру Зајечара.

Потпуковник Бранко Радојевић, командант гарнизона у Зајечару је овом приликом рекао да се на нивоу Војске Србије ради Зборник радова „Наши хероји“.

-Зборник има за циљ афирмацију наших хуманих, храбрих и позитивних примера поступања припадника Војске борбених дејстава у ратовима на територији СФРЈ и Социјалистичке Федеративне Југославије. Идеја је да се Зборник користи приликом реализације етничког образовања припадника Војске Србије, додао је Радојевић.

У име делегације Команде гарнизона Зајечар венац је положио командант Тимочке бригаде, потпуковник Бранко Радојевић, у име Града Зајечара помоћник градоначелника Елена Петровић, у име СУБНОР-а Драгољуб Николић, док је у име Удружења војних пензионера и организације резервних војних старешина, венце на Споменик палим борцима Тимочке крајне у центру Зајечара, положио пуковник у пензији Љубомир Најдановић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 21
  јул
  Положени венци на споменик Зорана Радмиловића

  У знак сећања на великана нашег глумишта Зорана Радмиловића, који је преминуо на данашњи дан пре 33 године, представници Народног позоришта Тимочке крајине – ''Зоран Радмиловић'' положили су 21.августа у подне венац на његов споменик.

  Више
 • 07
  сеп
  Одата пошта свим ослободиоцима Зајечара

  Поводом Дана града и 70 година од ослобођења Зајечара од фашизма, делегације Града Зајечара, СУБНОР-а, Полицијске управе, ОИ „Ђорђе Симеоновић“, као и потомци ратника и преживели борци из Другог светског рата, положили су венце на спомен обележја у граду.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.