Вести

117. седница Градског већа: Усвојено више важних одлука

117. седница Градског већа: Усвојено више важних одлука

У Зајечару је одржана 117. седница Градског већа.

Већници су усвојили Нацрт Одлуке о контроли пријема и реализације донација града Зајечара као и Нацрт Одлуке о измени Одлуке о општем кућном реду у стамбеним и стамбено – пословним зградама на територији Града. Ове измене односе се на овлашћења за издавање прекршајног налога станарима када је за прекршај предвиђена новчана казна у фиксном износу. Поред надлежног инспектора, за издавање ових налога сада овлашћење имају и комунални полицајци.

Једногласно је усвојен и Нацрт Одлуке о прибављању непокретности у јавну својину Града Зајечара, непосредном погодбом без накнаде, ради изградње улице Цветка Цаковића, као и Нацрт Одлуке о отуђењу непокретности у улици Ђуре Ђаковића број 13, из јавне својине Града Зајечара, прикупљањем понуда.

Најповољнији понуђач у овом случају је компанија Текијанка, као једини од свих приспелих благовремених и исправних писаних понуда, уједно и најповољнији понуђач.

Бошко Ничић градоначелник Зајечара је овом приликом рекао да је намера Текијанке да се на овом простору изгради велики дистрибутивни центар за тржиште Тимочке крајине.

Већници у усвојило и Нацрт Одлуке о покретању поступка реализације пројекта јавно-приватног партнерства са елементима концесије поверавања, обављања комуналне делатности управљања и одржавања гробља, сахрањивања и пружања услуга погребне делатности у граду Зајечару, као и Решење о именовању Стручног тима за реализацију тог пројекта.

Већници су усвојили и Одлуку о покретању поступка за реализацију пројекта јавно – приватног партнерства без елемената концесије, за рационализацију и одржавање система јавног осветљења применом мера уштеде енергије на територији града Зајечара, као и Решење о именовању Стручног тима за реализацију пројекта јавно – приватног партнерства без елемената концесије, за рационализацију и одржавање система јавног осветљења применом мера уштеде енергије.

На седници су усвојене и измене Пословника Градског већа, као и измене и допуне Правилника о организцији и систематизацији радних места у Градској управи, Правобранилаштву, Буџетској инспекцији и Служби за интерну ревизију града Зајечара.

Градски већници су усвојили и закључак којим се Добровољном ватрогасном друштву у Зајечару дају у закуп пословне просторије површине 30 квадрата, у Хајдук Вељковој улици, број 58.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 28
  нов
  Одржана 118. седница Градског већа града Зајечара

  Већници су усвојили нацрт Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности по зонама за утврђивање пореза на имовину за 2020. годину, као и нацрт Одлуке о утврђивању коефицијената за непокретности по зонама и просечних цена одговарајућих непокретности

  Више
 • 19
  јун
  Oдржана 95. седница Градског већа

  У Зајечару је одржана 95. седница Градског већа, на којој су усвојени годишњи Извештај о раду и Финансијски извештај Центра за социјални рад у Зајечару, за прошлу годину.

  Више
 • 21
  мај
  Одржана 93.седница Градског већа у Зајечару

  У Зајечару је одржана 93. седница Градског већа на којој су усвојени извештаји о раду и финансијском пословању Здравствене установе Апотека „Зајечар“ за 2018. годину. Дата је сагласност и на План рада ове установе за 2019. годину.

  Више
 • 07
  мај
  Одржана 92.седница Градског већа града Зајечара

  Данас је одржана 92.седница Градског већа града Зајечара. Већници су усвојили Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу на територији града, као и Решења о усвајању Извештаја о раду Историјског архива “Тимочка Крајина“ Зајечар за 2018. годину,

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.