Вести

Ђурђевдански сабор на новом платоу

Ђурђевдански сабор на новом платоу

Желим вам да још дуго користите овај плато као и све оно што ћемо изградити у Гамзиграду и Гамзиградској бањи која ће постати центар зајечарског туризма. Задужили сте Град Зајечар и мене лично дајући нам поверење и ми ћемо то оправдати. У наредном временском периоду биће још доста инвестиција у Гамзиграду. Дошло је време да Зајечарци, а ту мислим и на град и на села, добију своје место на карти Србије,

рекао је председник Скупштине Града Зајечара, Саша Мирковић, након симболичног пресецања врпце на новом платоу испред Дома културе у Гамзиграду.

Тиме је и званично почео Ђурђевдански сабор - Гамзиград 2014. године, културно забавна манифестација која негује изворно народно стваралаштво..

У културно уметничком програму наступили су КУД "Ромулијана" из Гамзиграда, КУД "Алекса Николић" из Оснића, КУД "Врело" из Николичева, КУД "Зоран Гајић" из Рготине и Изворни фолклор Подгорац.

Организатори овог сабора су МЗ Гамзиград и Центар за културу и туризам Града Зајечара. Покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.