Вести

Град Зајечар обележава Дан ослобођења Зајечара у Првом светском рату

Град Зајечар обележава Дан ослобођења Зајечара у Првом светском рату

Град Зајечар у суботу 19.октобра обележава Дан ослобођења Зајечара у Првом светском рату.

Овим поводом у Зајечару биће одржане традиционалне српско-француске комеморативне свечаности.

Прво ће за представнике амбасаде Француске у Србији у 10 сати бити организован пријем у Градској управи Зајечар, након чега следи церемонија полагања венаца на Француском војном гробљу која је заказана за 11 сати.

Церемонија полагања венаца на Тргу ослобођења (споменик Тимочанима страдалим у Балканским и Првом светском рату) заказана је за 11:45 сати.

У оквиру обележавања Дана ослобођења Зајечара у Првом светском рату делегације Француске и Марока у пратњи градских званичника и представника Министарства одбране и војске и борачких организација посетиће Народни музеј у Зајечару (12 часова), а затим и Царску палату „Феликс Ромулијану“(14:15).

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.