Вести

Одржана 7. Фото: Радио Магнум

Одржана 7. "Башта Балкана у Великом Извору -Преко 2 000 посетилаца!

У Великом Извору одржана је седма по реду "Башта Балкана. Ове године ова традиционална манифестација угостила је преко 2000 посетилаца из разних крајева Србије и Бугарске.

У Великом Извору код Зајечара традиционално се организује „Башта Балкана“, манифестација која окупља млађе и старије мештане, чува традицију овог краја и одржава братске односе са осталим крајевима Србије и суседном Бугарском.

Велики број грађана присуствовао је богатом културно-уметничком програму који се одржао у центру села, а у склопу манифестације организована су разна такмичења и надметања.

У Великом Извору је одржано такмичење орача, такмичење у кувању сарме, борба на брвну, надметање у надвлачењу конопца, такмичење у бацању бале сена преко пречке, а организована је и изложба голубова и ситне живине. По речима организатора учешће у такмичењима је узело око 420 учесника из Зајечара и из осталих крајева Србије (Бугарска, село Смољановци град Монтана, село Големаново -општина Кула, општина Младеновац, Свилајнац, Мало Црниће, Деспотовац, Бор, Валакоње, Шарбановац, Зрењанин, Књажевац, Сврљиг...)

У културно уметничком делу наступили су Фолклорни ансамбл „Мездра“ из Бугарске, КУД „Царевац“ из Пожаревца, КУД „Граничар“ из Халова и КУД „Ђорђе Генчић“ из Великог Извора.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 04
  окт
  Mанифестацијa "Дај педалу раку" сутра у Зајечару

  Mанифестацијa ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ 2019. коју пет година Женски центар Милица реализује под покровитељством Министарства здравља Републике Србије, Министарства омладине и спорта, Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јованович Батут“, Института за онкологију и радиологију Србије, одржаће се сутра

  Више
 • 13
  мај
  Велики Извор: Још једном потекла вода студена!

  Манифестацију је отворила помоћница градоначелника Зајечара Елена Петровић која је овом приликом рекла да је велики број мештана и младих који су били на манифестацији, управо знак да ово село живи.

  Више
 • 09
  мај
  Велики Извор: „Потекла вода студена“ у суботу

  У такмичарском делу наступиће осам културно-уметничких друштава : Ђорђе Генчић“ из Великог Извора, „Слога“ из Вражогрнца, „Зоран Гајић“ из Рготине, „Божур“ из Звездана, „Граничар“ из Халова, „Градец“ из Градскова, „Дубочане“ и „Лубница“ из истоимених села.

  Више
 • 05
  окт
  Ролеријада и бициклијада 7. октобра у Котлујевцу

  У зајечарском насељу Котлујевац, у недељу, 7. октобра, биће организована манифестација под називом „Круг здравља“. Организатор манифестације „Круг здравља“ је пета Месна заједница „Котлујевац“, а покровитељ је Град Зајечар.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.