Вести

Ничић: Град ове године уложио у сређивање путне инфраструктуре више од 1,5 милиона евра

Ничић: Град ове године уложио у сређивање путне инфраструктуре више од 1,5 милиона евра

Радове на путу Брусник – Салаш обишао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима.

Градоначелник Ничић је овом приликом рекао да је Град ове године уложио у сређивање путне инфраструктуре више од 1,5 милиона евра свог новца, односно више од 170 милиона динара.

-То је заиста велики подвиг у односу на величину буџета града, рекао је Ничић.

-Радове реализујемо пре свега захваљујући разумевању Министарства саобраћаја и инфраструктуре, Путева Србије и човека који је задужен за наџор путева у овом делу Србије, а то је Аца Тричковић. Ја сам изузетно захвалан и за деоницу која је завршена пре неких месец дана од брусничке станице до уласка у село са источне стране у дужини од 3,5 километара, која је коштала негде око 23 милиона динара и где је утрошено две хиљаде и 400 тона асвалта, а у том делу пут је ширине четири метара. Сада се ових дана завршава пут од изласка из села према Салашу у дужини од четири километара, где је потрошено мало више од три хиљаде тона асвалта и где је вредност 40 милиона динара. Значи, само у ову деоницу пута ове године смо уложили 63 милиона динара и одрађено је 7,5 километара пута. Што се тиче укупних радова на инфраструктури мора да истакнем да никада оволико није уложено, бар од 2004. године до сада. Ако будемо завршили реконструкцију улице Ивана Милутиновића и Павла Иића, вероватно до зиме нећемо успети да завршимо улицу Саве Ковачевића, али рачунајући и прву фазу израде путне инфраструктуре у индустријској зони Запад цифра ће изнети преко шест милиона евра, од чега је само Град Зајечар уложио преко 1,5 милиона евра свог новца, рачунајући 23 километра пута деонице Вратарница – Заграђе – Мариновац – Стубал – Врбица, летње одржавање где је уложено преко 50 милиона, рачунајући одржавање регионалних путева од стране Путева Србије. Град је уложио толика средства и поред кризе у којој се налазио и у којој се налази и то је изузетан напор који смо уложили. Имамо мањих финансијских проблема али не можемо да станемо са радовима. Рађено је прошле године па и ове. Сада ће се отворити путни радови и од Вратарнице према Књажевцу, реконструкција која ће коштати негде око 800 милиона, рекао је Ничић.

Радови, на деоници Шљиварског пута у дужини од једног километра, која није завршена, а чија је реконструкција најављена пре око два месеца, почиње у току наредне недеље.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 09
  окт
  Асфалтирање у Халову -Ничић обишао радове

  Зајечарско село Халово добило нов изглед. Асфалт је добио регионални пут који пролази кроз Халово у дужини од 1700 метара. Радове је са сарадницима обишао градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

  Више
 • 19
  нов
  Почело асфалтирање у Великом Јасеновцу

  Почело је асфалтирање пута у Великом Јасеновцу, у дужини од три километра и 700 метара, као и сређивање платоа испред Дома културе у том селу површине 1000 квадрата.

  Више
 • 22
  окт
  Радови на путу Вратарница - Заграђе - Мариновац

  Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић обишао је данас почетак радова на санирању ударних рупа на путу Вратарница - Заграђе - Мариновац. На овом путном правцу није рађено двадесетак година.

  Више
 • 26
  јун
  Радови у Малом Извору

  У Малом Извору код Зајечара почело је асфалтирање деонице пута, дужине један километар, која води од магистралног пута ка центру села. Укупна вредност радова је 480.000 динара а биће утрошено 30 тона асфалта.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.