Вести

ВРАЋА СЕ ПОВЕРЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКА: 95 пољопривредних произвођача потписало уговоре

ВРАЋА СЕ ПОВЕРЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКА: 95 пољопривредних произвођача потписало уговоре

Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара 95 пољопривредних произвођача потписало уговоре о додели подстицаја за пољопривреду у 2019. години.

Подстицаји које град Зајечар додељује су у виду нове прикључне механизације и опреме за наводњавање у воћарству, за пчелиња друштва и у виду нове опреме за пчеларство.

Пољопривредним произвођачима се обратио први човек града Зајечара Бошко Ничић.

-Наш задатак је да се средства за пољопривреду повећавају из године у годину, али и једна канцеларија која ће имати тим који ће се бавити овом облашћу. На територији Града Зајечара у плану је изградња хладањаче великих капацитета и то би требало да узму у обзир произвођачи када планирају своју производњу и када заснивају нове површине, јер им то гарантује сигуран пласман.

Градоначелник Бошко Ничић се осврнуо и на велике могућности које постоје у области органске производње. Напоменуо је да ће после потписивања евроазијског споразума отворити велике могућности за наше произвођаче управо у тој области. Чак и са малих површина пољопривредници би могли да имају значајне приходе од органских производа али је битно да то буду производи са сертификатом.

Весна Станковић градски већник за пољопривреду је овом приликом истакла да се полако враћа поверење пољопривредника у Град Зајечар.

-Циљ нам је био да овим помогнемо пољопривредним произвођачима да повећају своје капацитете, да занове опрему и на тај начин да утичемо и на повећање прихода и запослености на селу.

Укупан износ додељених средстава по конкурсу за механизацију износи 3.991.676,62 дин, док је за пчеларство додељено укупно 1.210.112,00 динара.

У току је реализација конкурса за сточарство али и обилазак сточара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.