Вести

Градоначелник Бошко Ничић обишао реконструисан пут и разговарао са мештанима села Вратарница, Заграђе, Мариновац, Стубал, Врбица

Градоначелник Бошко Ничић обишао реконструисан пут и разговарао са мештанима села Вратарница, Заграђе, Мариновац, Стубал, Врбица

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић јуче је обишао реконструисан локални пут Вратарница-Заграђе-Мариновац-Стубал-Врбица, у дужини од 23 километра.

Овом приликом Ничић је разговарао са мештанима ових пет села који су изразили захвалност граду Зајечару и Влади Републике Србије. Мештани су асфалт чекали готово 50 година, и сада ће им по њиховим речима, бити олакшан живот.

-Извођач радова је урадио одличан посао, сад смо се и уверили у то, видим да су људи презадовољни, на нама је да мештанима ових села побољшамо квалитет живота. Надам се да ће држава ускоро почети поново да размишља како да вратимо медицинске сестре у сеоске амбуланте, јер недостају, а овде живи претежно старачко домаћинство. Оно што можемо ми као локална самоуправа је да опремимо амбуланте по селима, како год буду поставили стандарде. Важно је да људи у зајечарским селима имају редовну здравствену заштиту, рекао је приликом обиласка ових села Бошко Ничић.

Новац за пут Вратарница-Заграђе-Мариновац-Стубал-Врбица су обезбедили град Зајечар и Влада Републике Србије, преко Министарства привреде, с тим што је Министарство обезбедило 40 посто од укупне суме, а Зајечар 60 одсто. У реконструкцију овог пута је уложено 163 милиона динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 17
  јан
  Уређен пут Трнавац-Градсково

  Вице Лалић, в.д. директора тог предузећа истиче да и ове године сеоске месне заједнице неће бити запостављене, али да се не може стићи свуда у исто време.

  Више
 • 06
  јан
  На терену девет камиона и три грејдера

  Путари су непрекидно на улицама у граду и ка зајечарским селима.Ове године извођач радова је Предузеће за путеве – Штрабаг, са својим подизвођачима, рекао је Драган Аврамовић, надзорни орган зимског одржавања путева ГУ Зајечар.

  Више
 • 04
  нов
  Реконструкција пута Халово - Велики Извор

  На деоници регионалног пута Халово-Велики Извор, надомак Зајечара, у дужини од два километра, изводе се грађевински радови, проширење нестабилне камене косине.

  Више
 • 30
  мај
  Реновира се амбуланта у Боровцу

  Једна од битнијих оријентација града Зајечара је усмерена и на развој градских и сеоских месних заједница. У Боровцу, надомак Зајечара, ради се на сређивању сеоске амбуланте, звоника и путева.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.