Вести

Одржани 47. „Хајдук Вељкови дани“ у Леновцу

Одржани 47. „Хајдук Вељкови дани“ у Леновцу

У суботу 17. августа 2019. године у Леновцу су одржани 47. „Хајдук Вељкови дани“.

У оквиру програма положен је венац на споменик Хајдук Вељку у Зајечару, као и на спомен плочу Хајдук Вељку у Леновцу. А након што је градски већник за културу Вујадин Милошевић свечано отворио културно-уметнички програм, наступила је Живка Гицић из села Сиколе, која је певала о Хајдук Вељку и Чучук-Стани. Учествовали су и КУД „Пензионер“ из Зајечара и Школа фолклора „Коло“ Дома културе Књажевац.

На избору за Хајдучку лепотицу учествовало је 12 девојака. Друга пратиља је Невена Јовановић, 2001. годиште из Зајечара, прва пратиља – Кристина Марјановић, 2005. годиште из Књажеваца, а за Хајдучку лепотицу изабрана је Јана Милосављевић, 2005. годиште, такође из Књажеваца.

На програму је било и спортских такмичења: Хајдучки харамбаша, Надвлачење конопца, као и Такмичење у малом фудбалу.

Организатори „Хајдук Вељкових дана“ су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, Спортски савез града Зајечара и Месна заједница Леновац, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 13
  авг
  Леновац: „Хајдук Вељкови дани“ у суботу

  Програм ће почети свечаним полагањем венца на споменик Хајдук Вељка у Зајечару у 08.00 часова, након чега ће уследити Архијерска литургија у Храму Светог Николаја у Леновцу.

  Више
 • 14
  авг
  45. "Хајдук Вељкови дани" у Леновцу

  Увече у Дому културе у Леновцу организован је богат културно уметнички програм са наступима културно уметничких друштава. Овом приликом присутнима се обратио градски већник за културу Вујадин Милошевић који је поздравио све присутне у име града и градоначелника Бошка Ничића.

  Више
 • 14
  јул
  Најава 44.Хајдук Вељкових дана

  У оквиру 44.Хајдук Вељкових дана који ће у суботу бити одржани у Леновцу, у згради школе у том селу биће отворен музеј посвећен овом великом јунаку Првог српског устанка, најавио је на конференцији за новинаре Милан Шолц, председник Савета МЗ Леновац.

  Више
 • 09
  нов
  Огњеновић: Бољи услови за мештане у Ласову и Леновцу

  Улагањем у инфраструктуру многа потпупижничка села у наредном периоду постаће уређенија попут приградских, поручио је први човек Зајечара Велимир Огњеновић.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.