Вести

Oдржан 16. Илиндански сабор

Oдржан 16. Илиндански сабор

У суботу 03. августа у Шипикову одржан је шеснаести по реду Илиндански сабор.

Након свечаног дефилеа учесника који је почео у 19.30, публику је поздравио Градски већник за културу Вујадин Милошевић, који је и отворио програм. На програму су учествовали: Удружење фрулаша „Неготинска Крајина“, Градски фолклорни ансамбл „Зо-Ра“ из Зајечара, КУД „Граничар“ из Халова и КУД „Зоран Гајић“ из Рготине

Организатори сабора су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и Месна заједница Шипиково под покровитељством Града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 04
    авг
    У Шипикову одржан 17. „Илиндански сабор”

    У богатом програму потом је наступило шест КУД-ова: „Божур” из Звездана, „Слога” из Вражогрнца, „Ромулијана” из Гамзиграда, „Граничар” из Халова, „Градец” из Градскова и „Пензионер” из Зајечара.

    Више
  • 06
    авг
    Одржан 15. Илиндански сабор у Шипикову

    У Шипикову код Зајечара, одржан је 15. по реду Илиндански сабор. Илиндански сабор отворио је Вујадин Милошевић, градски већник за културу наглашавајући значај очувања традиције.

    Више
  • 04
    авг
    Одржан 12. Илиндански сабор у Шипикову

    У Шипикову, код Зајечара, одржан је 12. Илиндански сабор. Ова манифестација окупила је културно уметничка друштва из Гамзиграда, Вражогрнца, Рготине, Дубочана, Лубнице, али из Свиница из Румуније.

    Више
  • 04
    авг
    Смотра песме и игре у Шипикову

    Младост је синоћ играла и певала у центру Шипикова где су се мештанима и њиховим гостима представила културно – уметничка друштва из Лубнице, Копривнице, Дубочана, Зајечара, Гамзиграда, Бољевца и села домаћина – Шипикова.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.