Вести

37. Етно фестивал „Вражогрначки точак“

37. Етно фестивал „Вражогрначки точак“

Етно фестивал „Вражогрначки точак“, 37 по реду, биће одржан у петак и суботу 09. и 10. августа 2019. године.

У оквиру овогодишњег „Точка“ посетиоце очекује богат и разноврстан програм. Тако је за петак 9. август од 17.00 часова најављена Изложба слика и Изложба домаће радиности, које ће бити отворене све време трајања манифестације. У оквиру културно-уметничког програма учествоваће: КУД „Слога“ из Вражогрнца, ГФА „Зо-Ра“ из Зајечара, Фолклорна секција Друштва Рома Зајечар, КУД „Зоран Гајић“ из Рготине, ШФ „Коло“ Дома Омладине из Књажевца и ФД „Сплет“ из Новог Сада.

У суботу 10. августа од 17.00 часова организоваће се такмичење у припреми гулаша, а од 20.00 часова представиће се и: КУД „Илинско врело“ из Илина, КУД „Воја Чурић“ из Кобишнице, КУД „Слога“ из Вражогрнца, КУД „Нересница“ из Нереснице, КУД „Божур“ из Звездана, КУД „Граничар“ из Халова, КУД „Јасеница“ из Неготина, КУД „Рудна Глава“ Мајданпек и КУД „Рековац“ из Рековца.

Организатори Вражогрначког точка су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, Месна заједница Вражогрнац и Туристичка организација града Зајечара. Покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.