Вести

У Великој Јасикови 17. и 18. јула 2. Фестивал Влашке лепоте Балкана

У Великој Јасикови 17. и 18. јула 2. Фестивал Влашке лепоте Балкана

У Великој Јасикови 17. и 18. јула биће одржан 2. Фестивал Влашке лепоте Балкана. У оквиру ове дводневне манифестације посетиоци ће моћи да уживају у богатом и разноврсном програму. Тако ће се 17. јула одржати: у 16.00 часова Такмичење у припреми качамака, у 17.00 часова Изложба влашке традиционалне трпезе, у 19.00 часова Такмичење извођача изворних влашких песама, након чега ће публика моћи да ужива у наступу фолклорних група Градског фолклорног ансамбла „ЗО-РА“, као и Фолкорне секције Друштва Рома из Зајечара.

Следећег дана, у четвртак 18. јула, програм ће почети у 20.00 часова атрактивним Избором за најлепшу Влајну Балкана, након чега ће манифестацију за ову годину затворити концерт познате естрадне уметнице Катарине Живковић.

Фестивал Влашке лепоте Балкана и ове године организује Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ под покровитељством Града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 24
  мај
  Отворен 34. Фестивал младих песника „Дани поезије“

  У препуној сали зајечарског театра отворен је 34. Фестивал младих песника „Дани поезије“. Окупљење песнике, ученике зајечарских основних школа и њихове наставнике у име града и име установе поздравио је Владимир Ђуричић

  Више
 • 23
  мај
  Данас почиње Фестивал младих песника „Дани поезије“ 2019

  У Радул – беговом конаку првог дана фестивала од 18:00 сати биће приређен портрет песника Драгана Јовановића Данилова, једног од најнаграђиванијих српских песника, а гост фестивала од 20:00 биће Петар Семолич из Словеније, један од најзначајнијих живих словеначких песника.

  Више
 • 13
  мај
  Одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије

  У Зајечару је јуче одржан Фестивал ромске културе и традиције Србије . Након свечаног дефилеа од Трга ослобођења до Центра за културу у Котлујевцу, у центру је одржан пригодан културно-уметнички програм.

  Више
 • 19
  апр
  Свечано отворен 10.Међународни позоришни фестивал за децу „ЗајеЧАР“

  У зајечарском театру свечано је отворен 10.Међународни позоришни фестивал за децу „ЗајеЧАР“ . Директор фестивала Милош Ђуричић је нагласио да се у Позоришту труде да сваке године понуде што разноврснији садржај фестивала, другачије представе из других земаља , са других континената.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.