Вести

Представа  ,,Жене из Троје” окитила се првим фестивалским признањем!

Представа ,,Жене из Троје” окитила се првим фестивалским признањем!

Представа ,,Жене из Троје” Еурипида, у режији Небојше Брадића окитила се првим фестивалским признањем.

Глумачком ансамблу представе Народног позоришта Приштина и Народног позоришта Тимочке Крајине "Зоран Радмиловић" из Зајечара припала је специјалне награда за сценски говор на 6. позоришном фестивалу ,, Нови тврђава театар” у Чортановцима.

Глумачку екипу чине : Ивана Ковачевић ,Ана Бретшнајдер, Милена Јакшић,Исидора Грађанин,Игор Дамњановић, Небојша Ђорђевић, Милош Ђуричић, Милош Танасковић, Ирена Станковић , Викторија Арсић, Јелена Орловић, Тамара Томановић, Оливера Бацић и Катарина Јеличић.

У конкуренцији за награде било је пет представа по избору Виде Огњеновић, а награда за најбољу представу Фестивала додељена је представи "Кавкаски круг кредом" Бертолда Брехта, у режији Паола Мађелија , у извођењу Драме Народног позоришта Сарајево и Фестивала МЕСС.

Представом “Жене из Троје” вечерас ће бити отворен шести позоришни фестивал “Театар у тврђави” у Смедереву, који се одржава од 10. до 14. јула и који је ревијалног карактера.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.