Вести

Ускоро фабрика у Зајечару! Посао за 2 000 људи!

Ускоро фабрика у Зајечару! Посао за 2 000 људи!

Председник Србије Александар Вучић у оквиру кампање „Будућност Србије“ обишао је Зајечарски округ.

Након обиласка Бољевца, Сокобање и Књажевца председник се обратио окупљеним грађанима у центру Зајечара. На почетку свог обраћања Вучић се извинио грађанима због 25 минута кашњења, а затим је говорио о планираним улагањима у овај део Србије, најавивши запошљавање 2.000 људи у Зајечару.

-Што се Зајечара тиче, у наредних месец дана биће потписан уговор, а од јануара креће запошљавање. Биће запослено више од 2.000 Зајечараца. То је нешто за шта смо се борили месецима. За ово сам добио коначну потврду, али су ме молили да не говорим име компаније“, рекао је председник Србије.

Најавио је и многа друга улагања у Зајечарском округу, између осталог, радове у здравственом и средњошколском центру.

-Улажемо и у стадион у Зајечару, један од најмодернијих стадиона по стандардима УЕФА. Улагаћемо у путну инфраструктуру. Од 15. јула ћете видети машине на терену да су почеле да раде. Хоћемо да инвестирамо. Хоћемо да улажемо и у Ромулијану. Хоћемо да ојачамо Зајечар новим туристичким капацитетим“, рекао је Вучић и додао:

-Морамо да се боримо против беле куге и зато толико улажемо, од Вратарнице до Књажевца мора нови пут да се направи, да се повеже Зајечар са старом планином најбољим путевима. Потребна ми је ваша подршка, да останете овде.

На данашњем скупу у Зајечару, Вучић је нагласио да ће држава улагати у исток Србије, а грађане је позвао да не напуштају земљу и замолио да му се придруже у борби за бољи живот „у нашој лепој земљи“.

-Немојте да кажете „сви су исти“, јер нисмо сви исти, постоје људи којима је стало пре свега до Србије, до њене боље будућности, који се боре за Србију, и за сваки педаљ наше земље, рекао је Вучић и додао:

-А ми ћемо учинити све да пристојној Србији омогућимо да лепо живи од сопственог рада и да нико у Србији нема зараду мању од 30.000 динара, какав год посао да ради“.

Све који су отишли у иностранство председник је замолио да размисле да се врате у Србију са свим знањем које су стекли и да га уложе у своју земљу.

-Нисмо ни у чему слабији од њх, а можемо у много чему да будемо бољи. И зато нам је потребна вера и снага, жеља и борбеност, поверење, јер без тога неће ништа са неба да падне“, рекао је Вучић.

Он упозорио на страшне податке о одливу становништва, нагласивши да у Зајечарском округу живи готово 40. 000 људи мање него пре 20 година.

-Само у Зајечару је 14.000 људи мање. То морамо да променимо и зато ћемо да улажемо, поручио је и додао:

-Да не констатујемо за 25 година да нас има 35.000, а било нас је 76.000 пре 20 година.

Како је рекао, због много лошег у претходном периоду и „лоповских“ приватизација одлазили су нам људи.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.