Вести

Одржани 20. јубиларни Адамови дани

Одржани 20. јубиларни Адамови дани

У црквеној порти у Копривници код Зајечара протеклог викенда одржан је 20. јубиларни Сабор народног беседништва „Дани Адама Богосављевића“, у знак сећања на народног трибуна који је рођен у овом селу.

Адам Богосављевић био је и велики реформатор у области пољопривреде, који је у другој половини 19.века увео коришћење гвозденог плуга уместо дрвеног рала које се до тада користило, а издавао је и часопис намењен пољопривредницима.

Мештани Копривнице и бројни гости уживали су у здравицама, беседама као и у песми и игри чланова Културно -уметничких друштава : Славуј” из Новог Бадовца са Косова и Метохије, „Абрашевић” из Параћина, „Глоговац” из Глоговца код Јагодине , ,,Радоје Домановић” из Раче Крагујевачке, Градски фолклорни ансамбл „Зо-Ра” из Зајечара и „Адам Богосављевић” из Копривнице.

Испред градске управе смотру је отворила Елена Петровић , помоћница градоначелника Зајечара , која је нагласила да село живи заједно са овом манифестацијом и да њеним организовањем чувамо нашу традицију и историју. Организатори „Дана Адама Богосављевића“ су Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и Месна заједница Копривница, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.