Вести

Караван радости и пријатељства стигао у Зајечар

Караван радости и пријатељства стигао у Зајечар

Данас је Караван радости и пријатељства био у Зајечару.

На платоу испед спортске хале на Краљевици одржана је церемонија отварања Дунав осигурање Спортских игара младих 2019. године.

Заклетву пријатељства у име малих СИМоваца положио је тенисер Данило Јовановић, ученик седмог разреда ОШ „Љубица Радосављевић Нада”, који је био победник СИМ 2018. у Сплиту, док је у име судијске организације то учинио Бранислав Костић, кошаркашки судија.

Председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије, Ивана Јовановић, уручила је заслужено признање – плакету за допринос развоју Игара Милану Станковићу, помоћнику градоначелника Зајечара. Председница је том приликом пожелела зајечарским малишанима срећу на такмичењима уз жељу да се и у овом граду на победничком постољу нађу фер-плеј, добро дружење и здрав дух.

– Изузетна нам је част што град Зајечар већ пету годину заредом доприноси уздизању једног оваквог бренда као што су Спортске игре младих. Ми у Зајечару смо поносни на чињеницу да из године у годину наша деца учествују на највећој манифестацији аматерског спорта у региону и постижу запажене резултате. Током свих ових година имали смо прилику да се лично уверимо у професионализам с којим се приступа организацији такмичења на свим нивоима, а евидентно је и да се Игре са сваком новом сезоном подижу за степеник више и иду корак даље. Право је задовољство бити део ове сјајне спортске приче – истакао је Милан Станковић.

Вишеминутним аплазом присутних дочекана је бакља пријатељства коју је унела Ива Тошић, ученица Гимназије Зајечар, чланица екипе која је на Државном школском таклмичењу у одбојци освојила бронзану медаљу. Иву су пратили и остали успешни зајечарски спортисти.

Пламен пријатељства који је са Краљевице обасјао цео град, означио је почетак такмичења у шаху, малом фудбалу, тенису, уличној кошарци, рукомету, одбојци на песку и игри Лино између две ватре, а најбољим Зајечарцима отворен је пут ка финалима у Београду и Сплиту.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.