Вести

Округли сто о Нацрту Локалног антикорупцијског плана града Зајечара

Округли сто о Нацрту Локалног антикорупцијског плана града Зајечара

Округли сто о Нацрту Локалног антикорупцијског плана града Зајечара биће одржан у малој сали Градске управе, 13. маја 2019. године, са почетком у 11 сати.

На овом скупу биће представљен Нацрт Локалног антикорупцијског плана града Зајечара и најављени даљи кораци -доношење плана и формирање радног тела која ће пратити његово спровођење.

На скупу ће уводне речи и сва потребна објашњења заинтересованим учесницима и медијима дати представници града Зајечара, чланови Радног тима и представници Сталне конференције градова и општина.

Округли сто означиће завршетак јавне расправе о Нацрту Локалног антикорупцијског плана, која је трајала од 25. априла, током које су грађани, удружења, стручне асоцијације, синдикати, медији, политичке странке и сви други заинтересовани могли да поднесу предлоге за измене и допуне овог документа.

Нацрт Локалног антикорупцијског плана израдио је Радни тим који је формирао град Зајечар, уз подршку Сталне конференције градова и општина. Нацрт је доступан на сајту града http://www.zajecar.info/files/document/2019/4/LAP_lokalni_antikorupcijski_plan_grada_Zaje%C4%8Dara-Javna_rasprava.pdf

У складу са препорукама Агенције за борбу против корупције, Нацрт је израђен у партиципативном поступку и у складу са Моделом који је Агенција израдила 2017. године и препоручила га свим јединицама локане самоуправе.

Радни тим за израду ЛАП-а чинили су: пет представника органа града Зајечара, других органа јавне власти и јавних служби, као и два представника удружења грађана.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 25
  јан
  За подршку запошљавању 11,22 милиона динара

  На данас одржаној седници Градског већа донет је Закључак о усвајању Локалног акционог плана запошљавања града Зајечара за 2017.годину. Овим обимним документом, који садржи комплетну SWAT анализу за финансирање активне политике запошљавања у градском буџету опредељено је 11,22 милиона динара.

  Више
 • 19
  јул
  Градочелници Горице и Зајечара на састанку договорили даљу сарадњу

  Састанак је уприличило наше МСП, Генерални Конзулат у Трсту, те је истом присуствовала и генерални конзул госпођа Ивана Стоиљковић са сарадницима из Конзулата као и помоћник градоначелника Зајечара господин Милан Станковић.

  Више
 • 15
  јул
  Oдржани 2. Петровдански дани у Грлишту

  У Грлишту су протеклог викенда одржани 2. Петровдански дани. Манифестација је почела у петак традицоналном игранком, а наставила се у суботу богатим културно –уметничким програмом.

  Више
 • 12
  јул
  Овог лета богат културно-уметнички и музички програм у Зајечару

  Овог лета, као и прошле године, Народно позориште Тимочке Крајине- Центра за културу „Зоран Радмиловић“ припрема богат културно-уметнички и музички програм како у граду тако и у зајечарским селима.

  Више
 • 10
  јул
  2. Петровдански дани у Грлишту

  У Грлишту ће од 12.до 14.јула бити одржани 2. Петровдански дани. Манифестација ће почети у петак у 21:00 сат традицоналном игранком, а наставиће се у суботу, 13.јула културно –уметничким програмом који почиње у 20:00 сати.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.