Вести

Пријем за чланове Позоришне трупе из провинције Хенан

Пријем за чланове Позоришне трупе из провинције Хенан

У Градској управи у Зајечару организован је пријем за чланове Позоришне трупе из провинције Хенан.

Заменица градоначелника Зајечара Марина Милић изразила је задовољство због посете делегације из Кине. Том приликом, Милић је истакла да јој је драго што ће чланови позоришне трупе из провинције Хенан учествовати на дечјем позоришном фестивалу „ЗајеЧАР“.

Вујадин Милошевић градски већник задужен за културу је истакао да му је драго што ће чланови ове Позоришне трупе увеличати 10. Међународни фестивал намењен најмлађима.

-Драго ми је што сам овде. Ово је прелеп град. Посетили смо музеј и с обзиром да Зајечар има светску баштину под заштитом УНЕСЦА, сматрам да овај град има потенцијал да привуче нове посетиоце и нове инвестиције. Зајечар би требало да оствари сарадњу са другим земљама као што је Кина које имају брз развој, да би град могао да се развија. Доста кинеских компанија улаже у Србију и то привлачи многе посетиоце из Кине. На овај начин кроз овакве врсте сарадње, можемо да унапредимо да Србија буде још боља и лепша земља, рекао је представник чланова Позоришне трупе из провинције Хенан.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.