Вести

Одржана 23.Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“

Одржана 23.Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“

У Градскову је протеклог викенда одржана 23.Међународна смотра дечјег народног стваралаштва „ДЕНС“ на којој је учествовало око 400 деце из чак 13 културно - уметничких друштава са подручја градова Зајечар и Бор, као и из општина Неготин, Књажевац, Бољевац и Сокобања.

То је највећи број учесника у последњих 15 година. Циљ манифестације је да подстиче изворно народно стваралаштво код најмлађих и презентује, промовише и штити нематеријално културно наслеђе Тимочке Крајине. Смотру је отворио градски већник за културу Вујадин Милошевић.

“Денс” нема такмичарски карактер, али се организује уз присуство представника Савеза аматера Србије, који врше селекцију група за учешће на смотрама народног стваралаштва деце Србије. Наредних дана знаће се који ће КУД-ови учествовати на смотри у Бадњевцу код Баточине.Организатор ДЕНС-а је Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са Месном заједницом Градсково, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.