Вести

Граду Зајечару средства за још два пројекта, готово 19 милиона!

Граду Зајечару средства за још два пројекта, готово 19 милиона!

Град Зајечар је добио средства за реализацију два пројекта! 15.априла донета је Одлука Министарства државне управе и локалне самоуправе о расподели средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе.Данас је у Београду у име града Зајечара уговор потписао градоначелник Бошко Ничић док је у име Министраства то учинио Министар Бранко Ружић.

Граду Зајечару је одобрена реализација пројекта ,,Адаптација и санација Пословне зграде у улици Доситејевој бр. 1 у Зајечару,, у износу од 18 милиона динара и пројекта ,,Покретање едукативног центра у оквиру каравана Изађи ми на теглу,, у износу од 852 хиљаде динара.

Бошко Ничић градоначелник Зајечара је изразио задовољство што је Зајечар један од 63 града у Србији који је добио чак два пројекта. Један који се односи на санацију 3 спрата где ће се сместити неколико Одељења Градске управе која су у лошем стању, што ће допринети њиховом квалитетнијем раду. Градоначелник је истакао и да је значајан и други пројекат који се односи на помоћ у што бољој организацији културне и туристичке манифестације ,,Изађи ми на теглу,,.

Министар Државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је честитао свим градовима и општинама и рекао овом приликом да су финансирани они пројекти који остављају траг у локалној заједници, јер добра управа је она која је по мери грађана.

Министраство Државне управе и локалне самоуправе је ове године за пројекте локалних самоуправа определило скоро пола милијарде динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.