Вести

Такмичење рецитатора “Песниче народа мог”

Такмичење рецитатора “Песниче народа мог”

У зајечарском Позоришту одржано је градско такмичење рецитатора “Песниче народа мог” на коме је учествовало 36 такмичара из основних и средњих школа, подељених у три категорије. Жири који су сачињавали глумци Народног позоришта Тимочке Крајине “Зоран Радмиловић” : Предраг Грбић, председник, Сања Недељковић и Габријел Бећаревић, чланови, донео је одлуку да у категорији млађег узраста, у конкуренцији 16 такмичара нижих разреда основних школа, прво место освоји Лара Жикић, друго место Вељко Љубисављевић, а треће место Дуња Јовановић.

У категорији средњег узраста, између 13-торо такмичара виших разреда основне школе, прву награду освојила је Даница Васиљевић, другу Богдан Петровић, а трећу Мила Младеновић.

У конкуренцији седморо рецитатора из зајечарских средњих школа , у категорији старијег узраста, прво место освојила је Леа Витомировић, друго Стефан Вугринец, а треће Кристина Јевтић. Награђени рецитатори у све три категорије стекли су право учешћа на окружној смотри рецитатора које ће 25. априла бити одржана у Књажевцу.

Организатор градског такмичења рецитатора је Народно позоришта Тимочке Крајине - Центар за културу “Зоран Радмиловић” у сарадњи са Савезом аматера Србије и основних и средњим школама са подручја града, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.