Вести

Међународни позоришни фестивал за децу “ЗајеЧАР“ отвара се 18.априла!

Међународни позоришни фестивал за децу “ЗајеЧАР“ отвара се 18.априла!

Међународни позоришни фестивал за децу “ЗајеЧАР“, десети по реду, биће одржан у зајечарском театру од 18.до 23.априла 2019.године.

На дечјем фестивалу учествоваће осам позоришта из Србије , Кине, Француске, Бугарске и Хрватске, а отвориће га Др Миодраг Матицки, књижевник и председник Вукове задужбине.

Прве фестивалске вечери биће изведена премијера представе зајечарског позоришта „Мачак у чизмама“ редитеља Спасоја Ж. Миловановића.Током наредних дана и вечери најмлађа публика ће имати прилике да виде „Легенду о месечевој принцези“ Позоришта лутака Ниш, “ ,,Црвенкапицу” Градског казалишта „Јоза Ивакић“ из Винковаца , „Скриптограф“„Театра де ла Масју“ из Нице, „Ко нема у вугла, гугла“ Књажевско-српског театра „Јоаким Вујић“ из Крагујевца , представу „Принцеза на зрну грашка“ Државног луткарског театра Видин, „Успавану лепотицу“ Народног позоришта Приштина као и луткарску представу Уметничког ансамбла из Кине.

Малишане ће као и предходне године забављати кловн Панајот Цанев из Пан театра у Софији , а посебна атракција биће Жена-скулптура и бацачи ватре „Барбароните дуо“ , такође из Бугарске.

У оквиру дечјег фестивала биће организовани бројни пратећи програми.

Комплет карата за вечерње представе кошта 1000 динара, с тим што је за једног родитеља или пратиоца комплет бесплатан. Цена појединачне улазнице је 200 динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.