Вести

Садња лишћара и четинара у Зајечару

Садња лишћара и четинара у Зајечару

Радници Јавног комуналног предузећа „Тимок одржавање“ овог фебруара вредно раде на орезивању дрвореда у граду на Тимоку.

Орезивање је почело новембра месеца прошле године, а настављено у овој години. Како наводе у овом предузећу, највећи проблем праве наџемне инсталиције, које прате линију зеленила, па је неопходно редовно орезивање како не би дошло до оштећења каблова.

Такође, према речима надлежних, због старости, али и угрожавања пролазника и имовине, многи дрвореди се морају посећи и обнављати, па тако упоредо са тим послом, радници „Тимок одржавања“ увелико раде и на садњи лишћара и четинара.

-Од јесени до сада, радници „Зеленила“, иначе јединице при ЈКП „Тимок одржавање“, посадили су близу 300 дрвенастих садница. На Поповој плажи је посађено око 60 садница брезе, црвене шљиве, врбе, тује, затим у улици 7. септембра посађено је око 20 садница јавора, кугластог багрема. Такође, садња је обављена и у насељима „Краљевица“, „Кључ 3″, у улици Николе Пашића, затим на самој Краљевици, на кружном току, у центру града и на другим местима, рекао је Вице Лалић, в.д. директора ЈКП „Тимок одржавање“.

Наредних дана ће се активно радити на садњи брезе, црвене шљиве, јавора код острва у Чупићевој улици, затим у улици Светозара Марковића, код Дома културе у Котлујевцу, у улици Љубе Нешића. Како напомињу у предузећу „Тимок одржавање“, орезане гране ће новом машином бити прерађене у сечку, а велика посечена стабла, биће искоришћена за прављење грађе, која ће бити употребљена за реконструкцију постојећих, и прављење нових клупа, како у граду, тако и на самој Краљевици. Oд добијене грађе биће реконструисане трибине на игралиштима Попове плаже.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.