Вести

Одржан састанак министра финансија и руководства града Зајечара

Одржан састанак министра финансија и руководства града Зајечара

У Министарству финансија Републике Србије тренутно је састанак Министра финансија Синише Малог са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и његовим сарадницима. Тема која преовладава састанком је подршка Владе Републике Србије граду Зајечару у решавању финансијских проблема насталих у периоду од 2013-2017.године.

Министар је овом приликом рекао да град Зајечар има пуну подршку Владе Републике Србије како би се решили нагомилани проблеми и како би се у наредном периоду обезбедио бољи живот грађана.Министар је додао и да је град Зајечар и његов убрзани развој важан Републици Србији и да ће држава овом граду омогућити све, како би ишао напред.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је истакао да је локална самоуправа учинила доста тога да се град извуче из тешке финансијске ситуације у којој је био и да је Зајечар спреман за нове дане у којима ће се решити нагомилане обавезе и кренути у реализацију капиталних инвестиција.

Министар и градоначелник су се договорили и да се састанци челника града и министарства одржавају бар једном месечно, с тим што се у марту очекује долазак министра финансија Синише Малог и његових сарадника у Зајечар. Такође, град Зајечар је од представника министарства затражио да се у два највећа зајечарска јавна предузећа изврши ванредна финансијска контрола, јер постоје озбиљни наговештаји да њихово пословање може утицати на лоше финансијско стање у граду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.