Вести

Бојан Ћирић добитник Светосавске награде

Бојан Ћирић добитник Светосавске награде

У Градској управи у Зајечару организован је пријем за Бојана Ћирића, васпитача Предшколске установе „Ђулићи“, добитника Светосавске награде за изузетно залагање у раду, и допринос у заступању интереса деце и породица.

-Када деца дођу у вртић, ја са њима играм игру „Ћораве баке“, како би им објаснио и указао на мој проблем са видом. На тај начин им укажем на то да ја нећу увек моћи да видим, да ће ми некад требати њихова помоћ, и они ме више и не питају, кажу „Боки нам је то објаснио“ и тако функционишемо. Разумеју деца то врло добро… Морам да кажем да је тај пример можда и добар, јер се код њих од малих ногу развија емпатија. Касније у животу ће сретати људе са хендикепом, са здравстевним проблемом, а онда ће сигурно знати како да се понашају, јер су још од малена научили да су сви људи исти, и да само постоје добри и лоши људи, каже Бојан Ћирић, слабовиди васпитач Предшколске установе за децу „Ђулићи“, иначе добитник Светосавске награде Министарства просвете, науке и технолошког развоја, за изузетно залагање у раду и допринос у заступању интереса деце и породица.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је том приликом честитао Бојану на добијеној награди и исказао велику захвалност за све оно што је за осам година, колико ради у Ђулићима, урадио за малишане те образовне установе.

-Желим да честитам нашем Бојану на признању које је добио од Министарства просвете, мислим да је то признање њему, заслужено, за све све оно што је учинио за децу, од када је почео да ради, још 2011. године у Ђулићима. Како сам чуо, не само да су деца задовољна, већ и запослени. Ово је велико признање и њему, и свима нама који смо тада имали осећај да он треба да буде неко ко ће дечици да покаже, да нешто што се у животу деси, а свима нама може да се деси то што се Бојану десило, није никакав хендикеп, него напротив. Ако сачува дух, ако жели да ради и доприноси друштву, онда то не значи хендикеп, напротив, то треба да буде још већи подстрек. Он се дивно уклопио у ти средину, и драго ми је да су га дивно прихвати. Ја се надам да ће Бојан наставити још успешније да ради и да постиже резултате и град Зајечар ће се трудити да што више, особама као што је Бојан, помогне да се уклопе у друштво и да нормално живе, али и да њихови таленти буду препознати, да њихов рад буде адекватно награђен. Хвала ти Боки, и честитам ти, рекао је Ничић.

Након књиге коју је објавио октобра прошле године под називом „Дечија посла“, Бојан ради на још једној књизи која ће угледати светлост дана, крајем фебруара. Како каже, за књигу “Да нам дође пролеће“, инспирацију је поново пронашао у својој сестричини, али и у другој деци, колегама, људима на улици. Књига говори о различитостима у свим сферама живота, а пошто се ради о драмском тексту, биће одиграна и представа, коју ће припремати малишани вртића.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.