Вести

Одржана 79. седница Градског већа у Зајечару

Одржана 79. седница Градског већа у Зајечару

У Зајечару је одржана 79. седница Градског већана којој је измењен и усвојен Нацрт Одлуке о Градској управи града Зајечара.

Спајање онога што је природно и сродно, као што су јавне набавке и локални економски развој, према речима градоначелника Бошка Ничића, допринеће ефикаснијем раду у оквиру Градске управе. Сада су јавне набавке при Одељењу за финансије, а Локални економски развој при Одељењу за друштевне делатности, што није баш логично. Градска управа у наредном периоду има у плану да обједини службе што је више могуће, у једној згради, како бисмо извршили реорганизацију, а са друге стране увезали у јединствени систем, како би службе могле још брже и ефикасније да раде, rekao је Ничић и додао:

-Ми у овом тренутку имамо мање радника, више од 10 -15 радника нам недостаје, али смо добили сагласност Интерресорне комисије Владе Републике Србије која даје одобрење да у Градској управи запослимо још 10 радника. Биће то стручна и квалификована лица, да могу да нам помогну у оним секторима где нам највише „шкрипи“, пре свега високообразовани млади људи који имају неко искуство у пројектима, лиценце у грађевинарству, у саобраћају.

На седници Градског већа усвојен је и Нацрт Решења о престанку мандата директора Историјског архива „Тимочка крајина“ и његовом именовању. Наиме, Велибор Тодоров, досадашњи директор Архива, поново је именован на ту функцију, с обзиром на то да је на расписаном конкурсу био једини кандидат.

Већници су дали сагласност на План рада за 2019. годину Установе Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, као и на финансијски план те установе за ову годину.

На седници је усвојен Нацрт Решења о постављењу Првобраниоца Града Зајечара. За обављање те функције постављена је Светлана Лукић, досадашњи вршилац дужности градског Правобраниоца.

Већници су усвојили предлог и нацрт Закључка о давању сагласности на доношење Решења и закључења уговора о давању грађевинског земљишта у закуп. Како се наводи у образложењу ове одлуке, сагласност се даје градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу за доношење решења о давању грађевинског земљишта у јавној својини града Зајечара у закуп, непосредном погодбом, уз накнаду, закупцу „Infrastructure Development and Construction“ ДОО Нови Београд, и за закључење Уговора о давању предметног грађевинског земљишта у закуп, са закупцем земљишта.

Зелено светло дато је данас и на Нацрт Програма контроле квалитета ваздуха на територији града Зајечара за 2019. годину, као и на Предлог Решења о усвајању Годишњег Оперативног плана Мобилног тима за социјално укључивање Рома на територији града Зајечара за ову годину.

На седници је усвојен и Предлог Јавног позива за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији Зајечара за 2019. годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

 • 19
  јун
  Oдржана 95. седница Градског већа

  У Зајечару је одржана 95. седница Градског већа, на којој су усвојени годишњи Извештај о раду и Финансијски извештај Центра за социјални рад у Зајечару, за прошлу годину.

  Више
 • 21
  мај
  Одржана 93.седница Градског већа у Зајечару

  У Зајечару је одржана 93. седница Градског већа на којој су усвојени извештаји о раду и финансијском пословању Здравствене установе Апотека „Зајечар“ за 2018. годину. Дата је сагласност и на План рада ове установе за 2019. годину.

  Више
 • 07
  мај
  Одржана 92.седница Градског већа града Зајечара

  Данас је одржана 92.седница Градског већа града Зајечара. Већници су усвојили Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о комуналном уређењу на територији града, као и Решења о усвајању Извештаја о раду Историјског архива “Тимочка Крајина“ Зајечар за 2018. годину,

  Више
 • 01
  мај
  Одржана 91.седница Градског већа у Зајечару

  Чланови Градског већа усвојили су Нацрт одлуке о прихватању преноса права јавне својине на непокретностима од Републике Србије на град Зајечар без накнаде, Нацрт одлуке о допуни одлуке о снабдевању водом за пиће на територији града

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.