Вести

Мјузикл “Цигани лете у небо” у Зајечару

Мјузикл “Цигани лете у небо” у Зајечару

Поводом Дана Народног позоришта Тимочке Крајине “Зоран Радмиловић” , у суботу 2.фебруара 2019.године у зајечарском театру биће изведен мјузикл “Цигани лете у небо” Народног позоришта Ниш.

Према речима редитеља Десимира Станојевића, драмски предложак ,,Цигани лете у небо “ настао је у сарадњи са Надом Станојевић, по мотивима приповетке Максима Горког , „Макар Чудра“.

„Горки је „своје“ Цигане градио пратећи несвакидашњу романтичну љубав Раде и Зобара кроз пространу степу Русије. Наша жеља је била да његове Цигане допунимо чергама у којима нема понизних и слабих, где су људи који воле живот, слободу, песму, игру. Такви Цигани једино могу „да лете у небо“. Земља је за њих претесна.“

У главним улогама : Маја Вукојевић Цветковић, Александар Маринковић,Мирко Ђорђевић Ивана Недовић и Весна Станковић. У мјузиклу учествује и плејада младих глумаца као и чланови Хора и Балета Народног позоришта Ниш.

Не пропустите мјузикл који је нишку публику вратио у позориште, а сигурни смо да ће одушевити и Зајечарце.

Цена улазнице је 300 динара, а почетак је у 20:00 сати.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.