Вести

Светосавска академија у Зајечару

Светосавска академија у Зајечару

У оквиру програма обележавања Дана Светог Саве , у сали Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ у Зајечару одржана је Светосавска академија.

Приређен је пригодан музичко-сценски програм посвећен првом српском архиепископу и просветитељу.

Учествовали су глумци зајечарског театра и Хор Саборног храма Рођења пресвете Богородице.

Покровитељи светосавске академије су Град Зајечар и Епархија Тимочка.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

 • 27
  јан
  Светосавска традиција пут у светлију будућност

  Светосавска академија, у сусрет Савиндану, одржана је у зајечарском театру под покровитељством Града Зајечара, Школске управе Зајечар и Тимочке епархије, а домаћин прославе била је Гимназија, која обележава 180 година постојања. Светосавске награде уручене су најбољим ђацима и професорима.

  Више
 • 28
  јан
  Чувари Светосавља

  Ђаци зајечарских основних и средњих школа и малишани из Предшколске установе „Ђулићи“ причом, песмом, драмским приказом и рецитацијама о првом српском архиепископу и просветитељу Светом Сави показали су како се чува Светосавље и девет векова након његове смрти. Најбољим ђацима уручене су Светосавске награде.

  Више
 • 25
  јан
  Додела признања најбољим ђацима на Светосавској академији

  Град Зајечар и Тимочка епархија покровитељи су свечане академије која ће на Савиндан, 27.јануара, бити приређена у Позоришту Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“. Овом приликом, најбољи ђаци из свих 17 зајечарских школа добиће Светосавске награде.

  Више
 • 27
  јан
  Одржана Светосавска академија у зајечарском позоришту

  У Позоришту Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" одржана је Светосавска академија, уз благослов eпископа Tимочког Илариона и присуство челника Градске управе Зајечар, као и многобројних Зајечараца који су аплаузом наградили учеснике Свечане академије.

  Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.