Вести

Марко Панић - Победник овогодишњег пливања за Часни крст у Зајечару

Марко Панић - Победник овогодишњег пливања за Часни крст у Зајечару

Светковање Богојављења почело је у 8 сати и 30 минута, Светом Архијерејском литургијом Светог Јована Златоустог у Саборној цркви рођења Пресвете Богоридице у Зајечару, након чега је, у порти Саборне цркве, организовано велико водоосвећење. Свечана литија кретала се од Саборне цркве, кроз центар града, до Попове плаже.

На велики хришћански празник Богољављење, организовано традиционално пливање за Часни крст.

Марко Панић из Зајечара, победник је овогодишњег пливања за Часни крст у граду на Тимоку. Победио је у конкуренцији 25 учесника из Зајечара, Неготина, Куршумлије, Гњилана, Тузле, Краљева и Травника.

-Ово ми је други пут да учествујем, посебне припреме немам, физички сам спреман, инструктор сам пливања. Вода је хладна, услови су такви какви јесу, и ово је за мене велика победа. Победио сам самог себе и ово је дефинитивно такмичење са самим собом, рекао је Марко.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.