Вести

28. Новогодишњи турнир у малом фудбалу

28. Новогодишњи турнир у малом фудбалу

Следећег викенда почиње 28. Новогодишњи турнир у малом фудбалу, који ће ове године бити одржан од 8. до 23. децембра у спортској хали на Краљевици.

На конференцији за новинаре речено је да се Новогодишњи турнир организује у шест категорија, а да је наградни фонд ове године знатно повећан.

Зајечар ће од 8. до 23. децембра бити град малог фудбала. Такмичење ће бити организовано у категоријама: млађи петлићи (2008. и млађи), петлићи (2006. и млађи), (пионири 2004. и млађи), кадети (2001. и млађи), сениори и ветерани.

Помоћник градоначелника за спорт, Милан Станковић, је на конференцији истакао да је сам циљ и замисао организатора да турнир добије међународни карактер.

-Град подржава све спортске манифестацуије, посебно ову која је традиционална, и која се из године у годину повећава. Ниво квалитета турнира је све бољи, прошле године нисмо имали никаквих проблема на турниру, ове године се надамо да ће исто тако бити, али да ће, када је у питању организација и масовност, турнир бити на вишем степенику. Масовност је најважнија у читавој овој причи, а ту пре свега мислимо на децу. Овај турнир је један од начина да се и деца забаве на одређени начин и да развију такмичарски дух. Награде ће ове годне бити далеко веће, што ће сигурно утицати и на масовност турнира, и на његов квалитет. Желимо да спортска хала на Краљевици од 8. до 23. децембра буде пуна и да љубитељи малог фудбала дођу у што већем броју. Надамо се да ће се пријавити нека екипа из Румуније, Бугарске, па да овај турнир добије међународни значај, рекао је Станковић.

Вице Лалић, в.д. директора ЈКП „Тимок-одржавање“ је на конференцији за новинаре истакао да ове године, током турнира неће бити никаквих проблема око грејања, гас је набављен и све је спремно за почетак турнира. Такође, посетиоци турнира ће моћи да се освеже у бифеу, у оквиру спортке хале, за чији закуп ће бити расписана лицитација.

-За разлику од претходне године када је било разних проблема око затварања старе установе и отварања нове, ове године је у потпуности све спремно са наше стране, и нема никаквих проблема. Раније смо имали неких проблема око грејања, ове године, током Новогодишњег турнира, ће све протећи без икаквог проблема. Већ сада имамо довољну количину гаса, а до самог почетка турнира ћемо обезбедити додатне количине. Током трајања турнира, отворићемо и бифе који се налази у спортском центру, а који сада не ради. Одржаћемо лицитацију како би сви заинтересовани који желе да закупе бифе током Новогодишњег турнира, могли то и да ураде, како би посетиоци турнира, могли да се освеже. Улаз у спортску халу, током групног трајања турнира биће бесплатан, док ће улаз за полуфиналне мечеве износити 50 динара, а за финалне 100 динара, рекао је Лалић.

Спортски савез град Зајечара је трећу годину заредом технички организатор Новогодишњег турнира, а према речима Игора Божиновића, генералног секретара Савеза, и ове године су очекивања да ће све протећи онако како је и планирано, без икаквих проблема.

-Претходних година смо турнир успешно организовали, надамо се да ће и ове године тако бити јер имамо пуну подршку локалне самоуправе. Према програму, млађи петлићи, петлићи и пионири играће викендом као и ранијих година, а категорије кадате, сениора и ветерана, радним данима у поподневним часовима. Спортски савез града Зајечара ће на свом сајту њњњ.зајецарспорт.рс објављивати све сатнице и пропозиције. Такође, све информације биће и у холу спортске хале, први период ће бити до четвртфиналних утакмица, након тога четвртфиналне, полуфиналне и финалне утакмице. Котизације су скоро исте као и претходних година, само су награде много више повећане у свим категоријама. Ове године смо одлучили да у категорији ветерана, од 35 до 40 година, дозволимо два бонус играча“, истакао је Божиновић.

Када је о наградном фонду реч, за освојено прво место у категорији кадети награда је 30.000 динара, за друго место 20.000 динара, а за треће 10.000 динара.

У категорији сениори, прво место победнику доноси 350.000 динара, друго 200.000 динара, док је награда за освојено место 100.000 динара.

Освајачи првог места у категорији ветерана могу да рачунају на 25.000 динара, освајачи другог места на 18.000 динара, док је 7.000 динара износ награде за трећепласирану екипу у овој категорији.

За остале категорије организатори су припремили бројне робне награде.

Екипе се могу пријавити до поднева 7. децембра, у просторијама Спортског савеза града Зајечара, док ће извлачење парова бити организовано истог дана, од 18.00 сати у хали спортова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.